Prihod domov - 23. 5. 2016

Še zadnje jutro v Santiago de Compostela. Na hitro zmečemo stvari v nahrbtnike in počakamo taxi, ki nas pelje do letališča. Do tja je samo 15 km, lahko bi šle tudi peš. Ampak ker letimo že ob 8:35, vzamemo taxi;)
Hitro prispemo v Valencio, na vrsti je 8 urno čakanje na let do Trsta. Pot pod noge in v mesto, na kavo, zajtrk, ogled. Ves ljubi dan se prestavljamo z riti na rit. Naporno! Še dobro, da ne dežuje.
Ob 21:00 pristanemo v Trstu. Počakam na prtljago in upamo, da nas domači že čakajo.
Potem, presenečenje. Prišli so. In sprejeli so nas kot velike zmagovalke. Nepopisno veselje. Okronali so nas z venci, poskrbeli za penino in odlično čokoladno poslastico. Za trenutek se res počutim čarobno.
Napokamo se v kombi in via Ljubljana. Domov. Končno. Pri mami doma še eno presenečenje...njen mož je pripravil res lepo dobrodošlico z narezkom in še eno steklenico šampanjca. Mislim, da bomo še kdaj kam šle...tako lepo je priti domov.
Ura je že skoraj 1 zjutraj, zato odpujsamo domov. Na hitro razpakiram, da operem celotno vsebino nahrbtnika, si privoščim dolgo in vročo prho in se zvalim v toplo posteljo. Svežo. Domačo. Prijetno. Z vključenim in individualnim grelcem. Neprecenljivo!
Za konec: bila je čudovita izkušnja, polna novih spoznanj in občutkov. Vendar, vrniti se domov, je nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo v zadnjih petih tednih. Hvala vsem, ki ste bili z nami in hvala našim domačim - tudi vi ste pravi zmagovalci!







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

25. dan: Melide - Pedrouzo (33,2 km)

16. dan: Puente Villarente - Leon - Virgen del Camino (20,1 km)

Finisterra - počitek