28. dan: O Logoso - Muxia (cca 27 km)

Že zjutraj je posijalo sonce. Lepa popotnica za pot do cilja. Kilometri so minili kot bi mignil. Očitno smo res pridobili na kondiciji, odpornosti na dolgočasnejše dele poti. Ves dopoldne sem pričakovala morje, ocean. Vonjave na gozdnatih delih poti so ga napovedovale. Dišalo je po evkaliptu, borih, soli. Veter je nežno pihljal in cca 8 km pred ciljen sem ga zagledala. Mimo dreves, ampak vendarle. Še nekaj korakov in.....vauuuu.....po skoraj 4ih tednih in cca 850 prehojenih kilometrih je bilo končno tam. Morje. Modrina tal in neba sta se združili v eno. To je še bolje kot Santiago. Vendar to ni Muxia, me opomni dohtar. Ojoj. Koliko še? Dobrih 7 km. Ah, to zmorem z lahkoto. Oddaljila sva se od obale za nekaj časa in potem je bila tam. Peščena obala in Muxia. Stekla sem po peščeni plaži do vode in stopila vanjo. Hladna, a prijetna. Najboljši občutek na tem svetu. Ocean je odplaknil boleče podplate in žulje. Res čarobno.
Po kratkem oddihu (malo čokolade in en cigaret) sva šla proti centru. Dobila zadnji dve postelji v čudovitem, rahlo avantgardnem albergu, kjer sva prejela tudi potrdilo, da sva prehodila Camino Muxia. Takoj sva se sprehodila do rta, z nebeškim pogledom na ocean, skale, valove, svetilnik in cerkev. Potrebno je le še tuširanje, dobra večerja in okrepčilen spanec. Popoln dan!
Današnja cvetka: čeprav sva začela hoditi šele ob 7:30, nisva imela kavice in zajtrka. Čez 1 uro, ko prispeva v eno in edino večje mestece na poti do Muxie (Dumbria), ga bova imela. To je bilo v načrtu. V tem mestecu so bili vsaj 4 bari (ob Poti). Prišla sva ob 8:40. Vsi so bili zaprti. Vraga!!! Ampak, to je Španija. Odprejo, kadar želijo. Morda celo komur želijo. Zajtrk sva dobila po naslednjih 6 km. Bil je odličen!
Današnje spoznanje: imeti konkreten cilj in ga doseči z lastnimi napori, je neprecenljivo.
Št. izrečenih (nedovoljenih) kletvic: 1 (klena angleška, izrečena v Dumbrii; ali to tudi šteje?)











Komentarji

  1. Oh, kako lepo. Čudovito morje, čudovita si ti v njem. Kako lepo! Čestitam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Še enkrat čestitke,res lepo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Konec sveta Tina ne pozabi zažgati vsaj kake cunje. Tako simbolično :)
    Sem ti kar fouš... zdaj, ko si na koncu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če bo vse po sreči, jih bom danes v Finisterri;)

      Izbriši
  4. Noro lepo.Čestitke. Komaj čakam doooolgooo kavo in priložnost za brskanje po glavi :-). Mimgrede, a pol prideš prej nazaj ;-)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

25. dan: Melide - Pedrouzo (33,2 km)

16. dan: Puente Villarente - Leon - Virgen del Camino (20,1 km)

Finisterra - počitek